فالوده شيرازي، كرماني، و نيز يزدي از جمله معروف‌ترين عناوين و اسامي اين دسر شناخته شده نزد ما ايرانيان است. براي تهيه آن در خانه، دستور زير را امتحان كنيد.

فالوده يكي از آن دسرهايي است كه طرفداران زيادي در كشور ما دارد و البته در مناطق مختلف به روشهايي‌ گاه مشابه و‌ گاه با مقداري تفاوت تهيه و سرو مي‌شود. فالوده شيرازي، كرماني، و نيز يزدي از جمله معروف‌ترين عناوين و اسامي اين دسر شناخته شده نزد ما ايرانيان است. براي تهيه آن در خانه، دستور زير را امتحان كنيد.
روش اول
مواد لازم :
نشاسته : ۲۵۰ گرم
آب : ۲ ليوان
گلاب : يك سوم ليوان

طرز تهيه
آب و نشاسته را مخلوط كرده و در قابلمه نچسب مي‌ريزيم، و آن را روي حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبي مرتب به هم مي‌زنيم تا مايه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه كرده و آن را به هم مي‌زنيم تا غليظ و كاملاً كشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گيرد (براي اين كار بايد حداقل ۲۰ دقيقه وقت صرف كنيم). در ظرف بزرگي، آب و يخ فراوان مي‌ريزيم و آن را نزديك چرخ گوشت قرار مي‌دهيم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل كرده و مايه فالوده را در چرخ مي‌ريزيم. ظرف يخ را طوري قرار مي‌دهيم كه رشته‌هاي فالوده داخل آن بريزد. مرتب و به آرامي، با دست آن را زيرورو مي‌كنيم. (بهتر است اين كار با دستكش انجام شود تا دست يخ نكند). پس از اتمام كار مقداري يخ را خرد كرده و كمي گلاب و شربت آبليمو اضافه مي‌كنيم. در موقع سِرو مي‌توانيم روي آن كمي شربت آبليمو بريزيم و با يك حلقه ليمو ترش برش زده آنرا تزيين نماييم.

نكته :
مي‌توان به جاي استفاده از چرخ گوشت از آبكش استيل استفاده كرد.

روش دوم
مواد لازم :(براي كساني كه به نشاسته دسترسي ندارند)
آب : نيم ليتر
شكر : يك و نيم پيمانه
گلاب : يك چهارم پيمانه
رشته برنجي چيني : (اين رشته‌ها در تمام سوپر ماركت‌ها يافت مي‌شه).

طرز تهيه
آب و شكر و گلاب را با هم مخلوط مي‌كنيم تا شكر كاملا حل شود و محلول تقريبا حالت اشباع پيدا كند و كمي كشدار شود. اگر دوست داشته باشيد مي‌توانيد ظرف را در فريزر بگذاريد (بهتر است از ظرفي فلزي براي اين كار استفاده كنيد تا زود‌تر نتيجه بگيريد. همچنين مي‌توان با دستگاه بستني ساز هم اين كار را كرد). رشته‌هاي چيني را در آب جوش مي‌ريزيم و به مدت ۱۰ دقيقه تا يك ربع روي حرارت ملايم مي‌پزيم. وقتي رشته‌ها كاملا نرم و كمي هم لعابدار شد، آن‌ها را داخل آبكش ريخته و آب سرد زياد رويش مي‌ريزيم تا خنك شود و خود را بگيرد. انگاه رشته‌ها را كنار مي‌گذاريم تا آب اضافي‌اش برود.
بعد از حدود ۲-۳ ساعت ظرف را از داخل فريزر در آورده، مواد را با قاشق به هم مي‌زنيم و رشته‌هاي چيني را داخلش ريخته و خيلي آرام طوري كه رشته‌ها از هم نپاشد هم مي‌زنيم. فالوده حاضر است.

نكته :
اگر رشته‌ها را زود از روي شعله برداريد ممكن است در آخر كار كه رشته‌ها را درون يخ مي‌ريزيد حالت سفتي‌اي كه براي فالوده لازم است را نداشته باشد؛ پس حتما بگذاريد خوب بپزد.

روش سوم
فالوده شيرازي، رشته رشته است، و نهايتا شكر را در خودش دارد، اما فالوده كرماني، تكه تكه است و شكر در خودش ندارد بلكه مقداري شربت مي‌ريزند و رويش رشته و آب؛ قبل از خوردن هم بايد آن را هم زد و خورد وگرنه مزه آب مي‌دهد! از سوي ديگر، نشاسته را در فالوده شيرازي چرخ مي‌كنند اما در فالوده كرماني، با فشار از درون صافي رد مي‌كنند تا از سوي ديگر صافي تكه تكه خارج شود.

مواد لازم
نشاسنه سفيد : ۱ ليوان
آب : ۴ ليوان
گلاب : ۱ استكان
شيره قند : مقداري

طرز تهيه
نشاسته را در يك ليوان آب سرد حل مي‌كنيم. مقدار ديگري آب را جوش آورده، در حالي كه مي‌جوشد نشاسته اب شده را در آن ريخته، تندتند به هم مي‌زنيم. سپس مدت ۱۰ دقيقه آن را روي شعله گاز مي‌پزيم. بعد اب سرد را اماده كرده، كم كم از نشاسته‌هاي پخته شده برداشته و داخل صافي مي‌ريزيم. آنگاه با قاشق چوبي مخصوص درحالي كه اب يخ را زير صافي قرار داده‌ايم، نشاسته‌ها را مجددا بيرون مي‌اوريم. به مدت ۱۰ دقيقه مقداري يخ داخل ان‌ها مي‌ريزيم و به فالوده دست نمي‌زنيم. بعدا به وسيلهٔ صافي مخصوص از اب بيرون كشيده با مقداري شير قند و يخ و گلاب مخلوط مي‌كنيم.

روش چهارم
مواد لازم براي تهيه شربت فالوده
شكر : ۴۰۰ گرم
گلاب : نصف ليوان
بيد مشك : مقداري
تخم بالنگ يا تخم شربتي : ۲۰ گرم

مواد لازم براي تهيه مواد نشاسته‌اي فالوده
نشاسته گل اعلا : ۴۰۰ گرم
آب : تقريبا ۲۵۰۰ گرم

طرز تهيه شربت فالوده
۴۰۰ گرم شكر را با مقداري آب بگذاريد بجوشد تا تقريبا به شكل شيره نبات يا مربا درآيد. آن را كنار بگذاريد تا براي مصرف سرد شود.

طرز تهيه نشاسته
ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم زده، سپس روي حرارت بگذاريد تا به جوش بيايد (مواد را به طور دائم هم بزنيد). پس از اينكه پخت و غليظ شد، آن را در يك سيني ريخته، به طوري كه قطر پالوده يك سانتي‌متر شود. سپس بگذاريد سرد شود. بعد آن را با چاقو به شكلي باريك به عرض ۱ سانتي‌متر بريده، و مجدداً از طول برش بزنيد (مثل صفحه شطرنج ببريد تا به مكعب‌هايي به ابعاد يك سانتي‌متر ايجاد شود). پس از آن اين مكعب‌ها را در يك تشت آب خنك ريخته و در موقع مصرف ابتداا مقداري از مكعب‌ها را در ظرف ريخته، روي آن مقداري كه گمان مي‌كنيد به فالوده‌تان شيريني دلچسبي مي‌بخشد از شربت و كمي تخم بالنگ (تخم شربتي) مخلوط شده بريزيد. شربت و تخم بالنگ را بايد از قبل در ليواني خيس كرده و كمي گلاب و بيد مشك هم در آن ريخته باشيد. فالوده حاضر است. آن را سر ميز ببريد و نوش جان كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد