فلافل خوزستاني

وبلاگ مدير سايت

مواد لازم:

نخود خيس شده:250 گرم

پياز: يك عدد بزرگ

سير: 3 حبه

رب گوجه فرنگي: يك قاشق مرباخوري

سيب زميني آب پز: 1 عدد كوچك

ادويه كاري: 2 قاشق چايخوري

فلفل و نمك و زردچوبه: به ميزان دلخواه

طرز تهيه:

نخود را تا حدي كه اندكي زبر باقي بماند چرخ كنيد. پياز و سير چرخ‌كرده به آن بيافزاييد. سيب زميني رنده شده، رب گوجه و سپس بقيه مواد را به آن اضافه كنيد و خوب ورز دهيد. پيش از آن كه فلافل را سرخ كنيد، مقدار كمي آب به مواد بزنيد تا هم مايه نرم شود و هم فلافل سرخ‌شده، تُرد. از ظرفي كوچك و گود براي سرخ كردن فلافل استفاده كنيد و اجاق را روي شعله كم بگذاريد تا فلافلها مغز پخت شوند.

به ياد داشته باشيد كه به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نكنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين ميبرد و مانند كتلت خواهد شد. همچنين بسته به ميلتان، هر قدر فلفل بيشتري استفاده كنيد، فلافل خوشمزه‌تري خواهيد خورد.

دستور پخت سسفلافل :

يك سيب‌زميني آبپز را خوب له كنيد. آن را با مقداري رب گوجه، فلفل و نمك در آب حل كرده، همه را طوري بپزيد تا نهايتاً مايه‌اي كمابيش غليظ به دست آيد.

فلافل خوزستاني

مواد لازم:

نخود خيس شده:250 گرم

پياز: يك عدد بزرگ

سير: 3 حبه

رب گوجه فرنگي: يك قاشق مرباخوري

سيب زميني آب پز: 1 عدد كوچك

ادويه كاري: 2 قاشق چايخوري

فلفل و نمك و زردچوبه: به ميزان دلخواه

طرز تهيه:

نخود را تا حدي كه اندكي زبر باقي بماند چرخ كنيد. پياز و سير چرخ‌كرده به آن بيافزاييد. سيب زميني رنده شده، رب گوجه و سپس بقيه مواد را به آن اضافه كنيد و خوب ورز دهيد. پيش از آن كه فلافل را سرخ كنيد، مقدار كمي آب به مواد بزنيد تا هم مايه نرم شود و هم فلافل سرخ‌شده، تُرد. از ظرفي كوچك و گود براي سرخ كردن فلافل استفاده كنيد و اجاق را روي شعله كم بگذاريد تا فلافلها مغز پخت شوند.

به ياد داشته باشيد كه به مايه فلافل تخم مرغ اضافه نكنيد زيرا طعم واقعي فلافل را از بين ميبرد و مانند كتلت خواهد شد. همچنين بسته به ميلتان، هر قدر فلفل بيشتري استفاده كنيد، فلافل خوشمزه‌تري خواهيد خورد.

دستور پخت سسفلافل :

يك سيب‌زميني آبپز را خوب له كنيد. آن را با مقداري رب گوجه، فلفل و نمك در آب حل كرده، همه را طوري بپزيد تا نهايتاً مايه‌اي كمابيش غليظ به دست آيد.

فلافل بندري

مواد لازم:

تخم مرغ: 1 عدد

سيب زميني: 1 عدد

نخود: يك فنجان

فلفل: 1,4 قاشق سوپخوري

فلفل قرمز: به ميزان دلخواه

روش تهيه:

به مدت دو روز بگذاريد نخودها در آب خيس بخورد. در اين مدت، آب را عوض كنيد تا ليز نشود. سپس نخودها را با سيب زميني چرخ كرده، نمك و فلفل قرمز را به آن اضافه كنيد و همه آنها را خوب مخلوط كنيد. بعد تخم‌مرغ را به آن اضافه كرده و باز هم مخلوط كنيد تا به شكل خمير درآيد. آن را به صورت گرد گرد در آورده، در روغن سرخ كنيد.

فلافل معمولي

مواد لازم:

نخود: ۵۰۰ گرم

تخم مرغ: ۳ تا ۴ عدد

گشنيز: ۲۵۰ گرم

زيره كوبيده: ۱ قاشق سوپخوري

فلفل قرمز كوبيده: ۱ قاشق چايخوري

آرد گندم: ۳ تا ۴ قاشق سوپخوري

آبليمو: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوري

نمك: به قدر كافي

طرز تهيه:

نخود از قبل خيس‌خورده را بپزيد. وقتي نخودها كاملاً پخت، در حالي كه هنوز گرم است، آن را چرخ كنيد تا مانند پوره نرم و لطيف شود. گشنيزها را تميز كرده، بشوييد و در صافي بريزيد. وقتي آب گشنيز كشيده شد آن را ريز خرد كنيد. تخم‌مرغ‌ها را با زيره و كمي نمك و فلفل قرمز يا فلفل سياه داخل پوره نخود بريزيد (در صورت استفاده از فلفل سياه، يك مقدار كمتر از قاشق چايخوري زعفران را نيز در كمي آبجوش حل كرده به آن اضافه كنيد) و مايه را خوب مخلوط كنيد.

بعد گشنيز را ريخته، به هم بزنيد تا مواد مخلوط شوند. مقداري روغن مايع را در تابه بريزيد و تا اندازه‌اي كه دود نكند، آن را داغ كنيد. از مايه تهيه شده گلوله‌هايي به اندازه يك تخم‌مرغ برداريد و آنها را در آرد غلطانده، همه را با دست صاف و گرد كنيد. بايد دقت كنيد كه سطح گلوله ها كاملاً صاف شود. سپس آنها را در روغن بيندازيد. حرارت را ملايم كنيد و وقتي يك طرف طلايي شد آن را برگردانيد تا طرف ديگر هم طلايي شود.

فلافل عربي (اصل)

مواد لازم:

باقلاي خشك: 380 گرم

نخود: 380 گرم

سير كوبيده: 2 حبه درشت

پياز خرد شده به صورت ريز: 1

پيازچه خرد شده به صورت ريز: 4 عدد بزرگ

فلفل سبز قلمي تند

بكينگ پودر: 1 قاشق غذاخوري

آرد: 3 قاشق غذاخوري

جعفري خرد شده: يك فنجان

پودر تخم جعفري خرد شده: يك قاشق مرباخوري

پودر تخم گشنيز: 5/1 قاشق مرباخوري

پودر زيره سبز: به اندازه لازم

نمك و فلفل: به اندازه لازم

طرز تهيه:

باقلا و نخود را از قبل خيس كنيد. سپس آنها را پوست كرده، با گوشتكوب يا خردكن برقي به طور كامل خرد كنيد. سير، پياز، پيازچه و بقيه مواد را اضافه كرده، دوباره مواد را له كنيد تا نرم شود. يك ساعت بعد، گلوله‌هايي به اندازه گردو از مخلوط اين مواد برداريد و به صورت شامي‌هاي گرد درآوريد. آنها را در سيني بچينيد و بگذاريد يك ربع ديگر بماند. پس از اين مدت، گلوله‌هاي مواد را در روغن فراوان سرخ كنيد تا طلايي شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد