مرباي شقاقل خوشمزه
مواد لازم :
شقاقل | ۱۰۰۰ گرم |
شكر | ۱۰۰۰ گرم |
مرباي شقاقل خوشمزه
مواد لازم :
شقاقل | ۱۰۰۰ گرم |
شكر | ۱۰۰۰ گرم |
طرز تهيه :
شقاقل را بشوئيد و دو روز در آب سرد بخيسانيد و روزي سه بار آب آن را عوض كنيد. سپس پوست آن را با چاقو پاك نموده آب را جوش آورده شقاقل ها را مدت يك ساعت بجوشانيد.
آنگاه آبش را مجدداً عوض، نموده يك بار ديگر جوش داده خوب كه شقاقل ها پخته شد، از روي گاز برداشته باز مدت دو روز در آب سرد بخيسانيد و در طي اين دو روز باز روزي سه بار آب آن را عوض كنيد.
سپس شكر را مات نموده، شقاقل را از آب بيرون آورده در شكر مات شده ريخته مدت يك الي يك ساعت و نيم بجوشانيد. (مي توان به جاي شكر از عسل استفاده كرد) در آخر كار مقداري گلاب و هل به آن اضافه كنيد.
ريشه گياه شقاقل از نظر طبيعت طبق نظرحكماي طب سنتي كمي گرم و تر مي باشد و از نظر خواص بازكننده انسداد مجاري عروق، مبهي (افزاينده ميل جنسي) و گرم كننده مي باشد و براي گرم كردن معده و كليه و كبد تاثير بسزايي دارد.
اشتها را كاهش مي دهد و ممكن است ايجاد سردرد نمايد از اين نظر بايد با عسل خورده شود و مرباي آن با عسل مضرات آن را برطرف مي كند . مقدار خوراك آن تا 20 گرم است .خواص دارويي آن تا 4 سال باقي مي ماند.
آشنايي با شقاقل
- شنبه ۲۱ آذر ۹۴ ۱۹:۵۲
- ۲۶۴ بازديد
- ۰ نظر