در اين مطلب سريالي، انواع غذاهاي ايران را برايتان انتخاب كرده ايم كه تقريبا همه آنها براي شمال و استان هاي گيلان و مازندران هستند. برخي از آنها عالي هستند و اگر تاكنون درست نكرده ايد، حتما يكبار امتحان كنيد. بدون شك به دستورات غذايي ماهانه شما اضافه خواهند شد.

ترش تره ( غذاهاي محلي ايران،شمال و استان هاي گيلان و مازندران )
غذاهاي محلي ايران (1)
EXloxblog.comEX

در اين مطلب سريالي، انواع غذاهاي ايران را برايتان انتخاب كرده ايم كه تقريبا همه آنها براي شمال و استان هاي گيلان و مازندران هستند. برخي از آنها عالي هستند و اگر تاكنون درست نكرده ايد، حتما يكبار امتحان كنيد. بدون شك به دستورات غذايي ماهانه شما اضافه خواهند شد.

ترش تره ( غذاهاي محلي ايران،شمال و استان هاي گيلان و مازندران )
غذاهاي محلي ايران (1)
مواد لازم:
  • اسفناج، برگ چغندر، گشنيز، تره، جعفري، شويد (مقدار اسفناج ازهمه بيشتر باشد) ۱ كيلو
  • برنج ۲ قاشق غذاخوري
  • آب ۱ پيمانه
  • آب غوره يا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ ليوان
  • نعنا وخالواش تازه ۱ پيمانه
  • سير ۱ بوتهٔ كوچك
  • نمك، فلفل، دارچين و زردچوبه به دلخواه
  • روغن ۱/۲ پيمانه
  • تخم مرغ ۲ تا۳ عدد
طرز تهيه: 1. سبزي‌ها را پاك كنيد و بشوييد. پس از اينكه كمي آب آنها رفت، همه را خرد كنيد، ولي لازم نيست خيلي ريز شود. 2. برنج را بشوييد و مدت كمي خيس كنيد. برنج و سبزي‌هاي خرد شده را در قابلمه‌اي با ظرفيت مناسب يا در ظرف سنتي گيلان به نام گمج بريزيد و با يك پيمانه آب بپزيد. 3. بعداز پختن سبزي، چاشني اين غذا يعني آب غوره يا آب نارنج را اضافه كنيد و صبر كنيد تا كمي با هم بجوشند. اگر ترشي غذا كم بود، باز هم به آن چاشني اضافه كنيد تا به اندازه كافي و دلخواه ترش شود. 4. نعنا، خالواش وسير پوست كنده را خرد كنيد و در تابه‌اي همراه نمك، فلفل، دارچين وزردچوبه در روغن فراوان، كمي سرخ كنيد. اين مخلوط را به سبزي و برنج پخته اضافه كنيد تا با هم بپزند. 5. تخم مرغ‌ها را درظرفي بشكنيد و با چنگال كمي بزنيد. سپس تخم مرغ‌ها را روي مخلوط سبزي‌ها و برنج بريزيد. 6. زماني كه تخم مرغ‌ها پخت، خورش را هم بزنيد وبه آن فلفل و دارچين بيفزاييد. وقتي همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است. نكته: • به جاي آب غوره و آب نارنج مي‌توان از آب انار ترش هم استفاده كرد، ولي دراين صورت رنگ خورش تيره مي‌شود. • براي پوست كندن سير كمي آن را در آب سرد بگذاريد تا پوست آن به راحتي جدا شود و بعد با چاقو يا هر وسيله ديگري آن را خرد و له كنيد. • خالواش نوعي سبزي معطر و محلي است كه بايد در سفرهايتان از استان گيلان تهيه كنيد. • اگر از نعنا و خالواش خشك استفاده مي‌كنيد، كمي آنها را خيس كنيد وبعد با سير سرخ كنيد.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد